- Autor: Luzie
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 40.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná celozrnná | 250 |
Bílek | 120 |
Med | 70 |
Vlašské ořechy | 100 |
Slunečnicová semínka | 100 |
Olej olivový | 15 |
Jablka | 150 |
Energetická hodnota celkem: 10899 kJ
Bílkoviny (g): 84,
Tuky (g): 128,
Sacharidy (g): 272,
SAFA (g): 25,
Cukry (g): 85,
Vláknina (g): 44,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 272 kJ
Bílkoviny (g): 2.1, Tuky (g): 3.2, Sacharidy (g): 6.8, SAFA (g): 0.6, Cukry (g): 2.1, Vláknina (g): 1.1, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Nejprve vyšleháme bílky (4) se špetkou soli v pevný sníh. Rozmixujeme 100g vlašských ořechů a 100g jakýchkoliv jiných, já použila slunečnicová semínka. Smícháme, přidáme 4 lžíce medu, 1 lžíci olivového oleje, trošku skořice pro vůni a jedno nastrouhané větší jablko. Opatrně přimícháme vyšlehaný sníh z bílků a lžičkou tvoříme malé hrudky, které dáme do trouby na cca 180 stupňů a pečeme přibližně 30min.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.